OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Dobrodošli u internetsku trgovinu www.kupid.hr

Internetska trgovina u vlasništvu je i pod upravom tvrtke Teleadria d.o.o. (u daljnjem tekstu: kupid.hr. Općim uvjetima utvrđuje se rad internetske, trgovine www.kupid.hr prava i obveze potrošača i trgovine, te se regulira poslovni odnos između kupid.hr i potrošača.
Svim osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno posjećivanje, zadržavanje i kupnja na stranici kupid.hr koja služi kao prodajno mjesto tvrtke Teleadria d.o.o. (u daljnem tekstu kupid.hr). Ukoliko se ne slažete s navedenim uvjetima prodaje i niže navedenim uvjetima ili imate manje od 18 godina nemojte koristite ovaj webshop

Prilikom narudžbe kupca se uvijek iznova podsjeća na opće uvjete poslovanja. Svojom narudžbom kupac potvrđuje da je pročitao ove uvjete, da ih razumije, da se s njima slaže i da ih u potpunosti prihvaća.

Kao posjetitelja naše internetske trgovine, molimo vas da se pridržavate svih ispod navedenih uvjeta. Pregledavanjem ili korištenjem ove internetske trgovine potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i u potpunosti prihvatili ove uvjete i odredbe.

Tvrtka zadržava potpuno pravo promijeniti sadržaj internetske trgovine www.kupid.hr ili prestati s popunjavanjem novih sadržaja u bilo kojem trenutku, bez prethodne obavijesti te ne preuzima nikakvu odgovornost za ponovnu obnovu internetske trgovine www.kupid.hr. Isto tako vlasnik internetske trgovine može promijeniti usluge, proizvode, cijene ili programe opisane u internetskoj trgovini u bilo koje vrijeme i bez ikakve obavijesti.

Korištenje brenda i logotipa vlasnika internetske trgovine www.kupid.hr dopušteno je samo uz prethodno dopuštenje vlasnika internetske stranice. Svi tekstovi, slike i drugi sadržaji prikazani u internetskoj trgovini www.kupid.hr odabrani su i uređeni od strane vlasnika internetske trgovine te su samo informativni podaci prikupljeni u svrhu predstavljanja usluga Teleadria d.o.o.

NARUDŽBA ROBE I POSTUPAK KUPNJE
Kupoprodajni ugovor između tvrtke i kupca u internetskoj trgovini www.kupid.hr sklopljen je u trenutku kada internetska trgovina www.kupid.hr pošalje kupcu prvu elektroničku poruku o statusu njegove narudžbe (s naslovom: Podaci o narudžbi). Od tog trenutka sve cijene i ostali uvjeti postaju fiksni te vrijede jednako i za kupid.hr i za kupca. Kupac je osoba s podacima navedenim prilikom narudžbe. Kasnije mijenjanje podataka o kupcu nije moguće.

Kupoprodajni ugovor (tj. prva elektronička poruka o statusu narudžbe) pohranjuje se u elektroničkom obliku na serveru internetske trgovine www.kupid.hr).

Postupak kupnje.
U ponudi internetske trgovine kupac odabire željeni proizvod i količinu te taj odabir potvrđuje klikom na gumb »dodaj u košaricu«. U slučaju kupnje više različitih proizvoda, postupak se ponavlja za svaki proizvod. Kada je prikupljanje proizvoda završeno, kupac ima mogućnost pregledati sažetak narudžbe. Nakon pregleda sadržaja narudžbe svoj izbor potvrđuje klikom na gumb »završi kupnju«. Nakon registracije, proces kupnje se dovršava odabirom načina dostave i plaćanja te klikom na gumb »Potvrdi narudžbu«.

Nakon izvršene narudžbe, kupac dobiva e-mail obavijest da je narudžba prihvaćena. U ovom trenutku kupac ima priliku ponovno pregledati sadržaj narudžbe. U slučaju pogreške u kupnji, kupcu se također nudi mogućnost otkazivanja narudžbe. Kupac može otkazati narudžbu u roku od 1 (jednog) sata nakon izvršavanja narudžbe putem e-maila ili telefona. U slučaju otkazivanja putem e-maila, u poruci je obvezno navesti sljedeće podatke: Naslov poruke: Otkazivanje narudžbe; Sadržaj poruke: a) naziv proizvoda b) ime i prezime kupca i c) adresa kupca. Ukoliko kupac ne otkaže narudžbu, narudžba ide u daljnju obradu. Po primitku, tvrtka provjerava dostupnost naručenih proizvoda te potvrđuje narudžbu ili je s razlogom odbija.

Vrijeme pripreme svakog proizvoda uključujući njegovu dostupnost.
Većina proizvoda zahtijeva vrijeme pripreme 24/48. Također je moguće da će narudžba biti isporučena još isti dan, ako uključuje proizvode koji se odmah mogu isporučiti, a plaćanje je bilo izvršeno ujutro. Vrijeme isporuke ovisi o odabranoj logističkoj tvrtki i državi. Napominjemo da su iznad navedeni vremenski okviri isporuke približni te da vrijede samo radnim danima, isključujući vikende i praznike.

Nakon potvrde narudžbe, tvrtka e-mailom obavještava kupca o predviđenom roku isporuke.

Tvrtka Teleadria d.o.o. u želji da osigura najbolje cijene za kupce, većinu proizvoda ne drži na zalihama u Hrvatskoj. Kako bi tvrtka osigurala najbolje cijene i brze rokove isporuke, sklopila je ugovor s BigBuyom iz Valencije, jednim od najvećih dobavljača »dropshipinga« u Europi, koji proizvode isporučuje izravno iz svog skladišta.

Svi proizvodi iz skladišta izlaze s ambalažom u savršenom stanju. Po primitku robe, prvo što kupac treba učiniti je provjeriti odgovaraju li brojevi primljenog paketa s prethodno poslanima. Drugo, pažljivo treba pregledati vanjštinu svakog paketa kako bi znao ima li znakova oštećenja ili pogrešnog rukovanja, kao što su udubljenja, neravnine, rupe, kutije u lošem stanju idr. što može ukazati na to da je roba možda oštećena. U tom slučaju je obavezno da kupac ostavi obavijest i potpis na kurirskoj dostavnici, bilo na papiru ili digitalnom prijenosnom uređaju (PDA), »PAKET JE VIDLJIVO OŠTEĆEN«, ako su ti znakovi vidljivi. Ako kupac paket ne potpiše kao »VIDNO OŠTEĆENO«, a zatim pokaže slike vidljivih oštećenja, slučaj će biti automatski odbijen.

Nakon potvrde primitka naručene robe, kupac dobiva račun poslan elektroničkom poštom na e-mail.

Sigurnosna upozorenja za korištenje svih proizvoda.
Prije korištenja svakog proizvoda potrebno je pročitati upute za uporabu. Svaki proizvod se prije korištenja mora isprobati na siguran način. Ako niste sigurni na koji način biste isprobali proizvod, niste sigurni da je proizvod siguran za korištenje i mislite da može uzrokovati štetu na imovini ili ljudskom zdravlju, nemojte koristiti proizvod, obavijestite prodavača i vratite proizvod. Sve proizvode koristite po vlastitom nahođenju i na vlastitu odgovornost.

Težimo što detaljnijem i što točnijem opisu proizvoda i slika. Međutim, ne možemo jamčiti da su svi podaci o proizvodima i njihove slike potpuno točni. U slučaju nejasnoća provjerite točnost podataka kod prodavatelja.

CIJENE
Sve cijene u internetskoj trgovini www.kupid.hr navedene su u HR kunama i uključuju 25% PDV-a. Cijene vrijede u trenutku narudžbe i nemaju unaprijed utvrđenu valjanost. Ponuda vrijedi do otkazivanja. Popusti i druge promocije obično se ne zbrajaju. Cijene vrijede u slučaju plaćanja u tekstu navedenim načinima plaćanja, po navedenim uvjetima.

Unatoč našim velikim naporima da pružimo najažurnije i točne podatke, podaci o cijeni mogu biti netočni. U tom slučaju, odnosno u slučaju da se tijekom obrade narudžbe cijena proizvoda promijeni, tvrtka će kupcu omogućiti odustajanje od kupnje.

NAČIN PLAĆANJA
Internetska trgovina www.kupid.hr omogućuje sljedeće oblike plaćanja:

– Bankovni prijenos – predračun
Ovaj oblik plaćanja je najsigurniji način, ali odgađa isporuku sve dok banka ne potvrdi uplatu. Nakon toga kupac će dobiti e-mail s objašnjenjem potrebnih koraka za dovršetak narudžbe. Plaćanje proizvoda predračunom moguće je samo uz prethodni dogovor i za narudžbe iznad 100 €.

– S različitim kreditnim karticama
Prihvaćamo većinu kreditnih kartica ili debitnih kartica putem PayPala u gostujućem načinu (nije potrebno kreirati račun na PayPalu ili registrirati se).

– S PayPal-om
PayPal je najsigurnija platforma za online plaćanje. Omogućuje povezivanje uplata s kreditnom ili debitnom karticom ili čak bankovnim računom.

PRAVO KUPACA NA ODUSTAJANJE OD UGOVORA
U slučaju ugovora na daljinu, kupac (ovo se odnosi isključivo na fizičke osobe koje proizvod neće koristiti u svrhu svoje naplative djelatnosti) ima pravo u roku od 14 dana od primitka proizvoda obavijestiti prodavatelja da odustaje od ugovora, bez potrebe da navodi razlog svoje odluke. Rok počinje teći 1 (jedan) dan od datuma preuzimanja proizvoda. Kupac mora vratiti robu u roku od 14 (četrnaest) dana od poslane obavijesti o namjeri odustajanja od ugovora.

Kupac pisanim putem obavještava prodavatelja o odustajanju od ugovora, javljanjem tj. slanjem nedvosmislene izjave iz koje je jasno vidljivo da odustaje od ugovora na e-mail adresu: info@kupid.hr. Povrat zaprimljenih proizvoda u propisanom roku za odustajanje, također se smatra obaviješću o odustajanju od ugovora.

Kupac je prodavatelju dužan vratiti robu u neoštećenom obliku i u istoj količini, osim ako je roba uništena, oštećena, izgubljena ili se je njezina količina smanjila bez krivnje kupca.

U slučaju odustajanja od ugovora, kupac primljeni proizvod može vratiti poštom, slanjem pošte na adresu skladišta tvrtke: Teleadria d.o.o., Ljevakovićeva 15, Zagreba ili ga može osobno dostavi na navedenu adresu.

Kupac ne smije nesmetano koristiti proizvod do odustajanja od ugovora. Kupac smije pregledati i testirati proizvod samo u okviru tj. opsegu koji je nužno potreban za utvrđivanje stvarnog stanja.

Kupac je odgovoran za smanjenje vrijednosti robe, ako je smanjenje posljedica rukovanja, koje nije nužno potrebno za utvrđivanje prirode, karakteristika i funkcioniranja robe.

Jedini trošak koji snosi kupac u vezi s odustajanjem od ugovora je trošak povrata proizvoda (koji se u slučaju dostave naplaćuje prema cjeniku dostavne službe i ovisi o tome radi li se o pošiljci/paketu/teretu). Proizvod se mora vratiti prodavatelju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od obavijesti o odustajanju od ugovora (kupnje).

Prodavatelj će kupcu vratiti primljena novčana sredstva istim načinom plaćanja koje je koristio kupac, osim ako kupac nije izričito zatražio korištenje drugog sredstva plaćanja i ako prodavatelj zbog toga neće imati dodatnih troškova. Prilikom odustajanja od ugovora, u kojem je bio korišten bonus, kod za popust ili promotivni kod, nabrojena sredstva se smatraju popustom i ne vraćaju se kupcu. Kupcu se vraća samo uplaćeni iznos.

Kupac nema pravo odustati od ugovora (osim ako su se ugovorne strane dogovorile drugačije) u slučaju:
– u slučaju ugovora koji sadrži robu koja je proizvedena prema točnim uputama kupca, koja je prilagođena njegovim osobnim potrebama i/ili koja je po svojoj prirodi neprikladna za povrat, kvarljiva je ili joj je istekao rok valjanosti,
– u slučaju ugovora o nabavi audio ili video zapisa ili računalnih programa, ako je kupac otvorio sigurnosni pečat (ako nema pečata, vrijedi ako je kupac otpakirao originalnu ambalažu),
– u slučaju ugovora o nabavi novina, časopisa i periodičnih publikacija,
– za robu koja po svojoj prirodi nije podložna povratu, brzo je kvarljiva ili joj brzo ističe rok valjanosti,
– zapečaćenu robu koja nije prikladna za povrat zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga, ako je kupac nakon isporuke otvorio pečat; pri kupnji hrane za male životinje, ako je ambalaža otvorena ili oštećena,
– Proizvodi za osobnu i intimnu higijenu koji su se kao takvi koristili ili nisu higijenski sigurni (ovdje spadaju aparati za brijanje, masažeri, odjeća za mršavljenje, rezervne mrežice i žileti, četkice za zube…).

RJEŠAVANJE SPOROVA
Tvrtka nastoji sve moguće sporove riješiti sporazumno, ali ako to nije moguće, za rješavanje sporova bit će nadležan sud u Zagrebu.
Tvrtka Teleadria d.o.o. poštuje važeće zakone o zaštiti potrošača. U slučaju problema kupac se može obratiti prodavatelju putem telefona na broj ili e-mailom na info@kupid.hr Prigovor/žalba se podnosi putem e-mail adrese info@kupid.hr. Žalbeni postupak je povjerljiv. Tvrtka Teleadria d.o.o. nastoji sve pritužbe i sporove rješavati brzo i učinkovito, a sve sporove nastoji riješiti sporazumno.
Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova
U skladu sa zakonskim normama, Teleadria d.o.o. ne priznaje nijednog izvođača izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova kao nadležnog za rješavanje potrošačkih sporova, koje bi potrošač mogao pokrenuti sukladno Zakonu o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova.

Tvrtka Teleadria d.o.o., koja kao ponuđač robe i usluga omogućuje internetsku trgovinu na području Republike Hrvatske, na svojim internetskim stranicama objavljuje elektroničku poveznicu na platformu za online rješavanje potrošačkih sporova (SRPS)

Navedena uredba proizlazi iz Zakona o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o online rješavanju potrošačkih sporova i izmjenama i dopunama Uredbe (ES) br. 2016/2004 i Direktivom 2009/22 / ES.

Opći uvjeti vrijede od 25.03.2022.
Teleadria d.o.o., Ljevakovićeva 15, Zagreb, OIB: 91549165395

Identification Number registered in Croatian Business Register and Court Register