Opći uvjeti internetske trgovine sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP), Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZZOP), Općom uredbom o zaštiti podataka EU (GDPR) i Zakonom o elektroničkim komunikacijama (ZEK), u obzir se uzimaju i međunarodni kodovi za e-trgovinu.

Kupac je vezan općim uvjetima, a potonji stupaju na snagu u trenutku kupnje (predaja online narudžbe). Prilikom narudžbe kupca se uvijek iznova podsjeća na opće uvjete poslovanja, a on narudžbom potvrđuje svoju upoznatost s njima.

Kupnju u internetskoj trgovini www.kupid.hr moguće je izvršiti prethodnom registracijom ili kao gost, no prilikom narudžbe morate upisati osnovne podatke kao što su: Ime i prezime, adresa na koju se narudžba šalje i telefonski broj koji će biti posredovan dostavljaču. Prilikom registracije posjetitelj dobiva korisničko ime koje je isto kao i njegova e-mail adresa te lozinku. Registracijom posjetitelj postaje korisnik internetske trgovine. Registracija je moguća i tijekom procesa kupnje.

ZAŠTITA PODATAKA
Osobni podaci kupca bit će pažljivo zaštićeni u skladu s važećim propisima. Podaci dobiveni prilikom narudžbe robe koristit će se za slanje ponuda, računa i za drugu potrebnu poslovnu komunikaciju između kupca i prodavatelja. Kupac je i sam odgovoran za zaštitu svojih osobnih podataka, na način da se pobrine za sigurnost svog korisničkog imena i lozinke te da koristi odgovarajuću programsku (antivirusnu) zaštitu svog računala. Kupac mora biti svjestan da je internetskom trgovcu dužan posredovati svoje osobne podatke u ispravnom i istinitom obliku, kao i to da je internetskog trgovca dužan obavijestiti o promjeni svojih podataka. Prihvaćanjem ovih uvjeta kupac potvrđuje da su njegovi posredovani osobni podaci točni.

Više o zaštiti podataka kupaca pročitajte na našoj internetskoj stranici pod rubrikom Politika privatnosti.

Dostupnost informacija
Tvrtka se obvezuje da će kupcu uvijek osiguravati sljedeće podatke:

 • identitet tvrtke (naziv i sjedište, matični broj),
 • kontakt podatke koji omogućuju kupcu brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon),
 • bitne karakteristike robe i/ili usluge (uključujući prodajne usluge i jamstva),
 • konačnu cijenu robe i/ili usluge, uključujući poreze, ili način obračuna cijene, ako se zbog prirode robe ili usluge cijena ne može unaprijed definirati,
 • dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga ponuđena na internetskoj stranici treba biti dostupna u razumnom roku),
 • uvjete plaćanja, uvjete isporuke proizvoda ili izvršenja usluge (način, mjesto i vrijeme isporuke),
 • podatke o mogućim dodatnim troškovima prijevoza, dostave, slanja ili upozorenje da takvi troškovi mogu nastati, ako se mogu unaprijed definirati
 • vrijeme valjanosti ponude,
 • objašnjenje postupka prigovora, uključujući sve podatke o kontakt osobi ili korisničkoj službi,
 • objavu o odgovornosti za materijalne nedostatke/greške/oštećenja,
 • mogućnost i uvjete postprodajnih usluga i dobrovoljnog jamstva, prema potrebi.

U pripremi internetske stranice može doći do grešaka na koje tvrtka tj. prodavatelj ne može utjecati i za koje ne snosi odgovornost. U slučaju većeg odstupanja u cijenama ili tehničkim podacima, obavijestit će kupce prilikom naručivanja.

KOMUNIKACIJA
Tvrtka će s kupcem stupiti u kontakt putem elektroničkih komunikacijskih sredstava samo ako se kupac izričito ne protivi. Reklamni e-mailovi internetske trgovine www.kupid.hr sadržavat će sljedeće komponente:

 • bit će jasno i nedvosmisleno označene kao reklamne poruke,
 • pošiljatelj će biti jasno vidljiv i prepoznatljiv,
 • različite kampanje, promocije i druge marketinške tehnike bit će jasno označene i vidljive

Također će biti jasno definirani uvjeti za sudjelovanje u njima:

 • način odjave od primanja reklamnih poruka bit će jasno predstavljen, a tvrtka će izričito poštovati želju korisnika koji ne želi primati reklamne poruke.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI
Internetska trgovina www.kupid.hr u najvećoj mogućoj mjeri nastoji osigurati ažurnost i točnost podataka objavljenih na internetskoj stranici. Međutim, karakteristike proizvoda, rok isporuke ili cijena mogu se promijeniti tako brzo da internetska trgovina ne uspije ispraviti podatke na internetskoj stranici. U takvom slučaju internetska trgovina www.kupid.hr će kupca obavijestiti o promjenama i omogućiti mu odustajanje od ugovora ili zamjenu naručenog proizvoda.

Internetska trgovina www.kupid.hr ne snosi odgovornost za mišljenja o proizvodima koja su napisali posjetitelji. Internetska trgovina www.kupid.hr recenzira mišljenja prije objave i odbacuje ona koja sadrže očite neistine, koja su neprikladna, uvredljiva ili koja obmanjuju javnost. Internetska trgovina www.kupid.hr ne odgovara za informacije koje proizlaze iz mišljenja i ograđuje se od bilo kakve odgovornosti proizašle iz podataka navedenih u mišljenjima.