Kako uvesti seksualne igračke u krevet?

Seksualni odnos između dvoje ljudi trebao bi biti prostor slobode, otkrivanja i pružanja zadovoljstva u kojem jednako uživaju obje strane.

 Krevet je “sveti hram” naše intime, mjesto je to gdje se istovremeno ranjivima i hrabrima, i gdje s partnerom razmjenjujemo svoju energiju.

Međutim, ako ste i zadovoljni sa svojim seksualnim životom, uvijek postoji potencijalna opasnost od upadanja u rutinu.

U tom slučaju, seksualne igračke mogu unijeti dašak svježine i eksperimenta, donijeti novu vrstu zadovoljstva i užitka koja će dodatno rasplamsati strast između vas.

Popričajte s partnerom/icom

Ako se želja za uvođenjem seksualnih igračaka istovremeno javila kod Vas i kod Vaše partner/ice, bujrum!

Međutim, ukoliko o tome niste pričali, a želja za takvim iskustvom postoji, morat ćete prije sve obaviti razgovor s partnerom/icom.

Valja naglasiti kako i dalje postoji mišljenje kako su seksualne igračke za individualnu upotrebu. To je, dakako, besmisleno – poanta je igrački da donesu zadovoljstvo. Ako uzmemo u obzir da je glavna nit seks upravo zadovoljstvo, ne postoji logičan razlog zašto se igračke ne bi uključile u cijelu priču.

Nemojte igračku izvući za vrijeme trajanja odnosa, iznenadno i nenajavljeno, jer ne znate kako će partner/ica reagirati i kako će se snaći u takvoj situaciji. Ono što trebate jest načeti tu temu prije seksualnog odnosa kako biste ustanovili na kojoj frekvenciji “vibrira” Vaša osoba

Dodatni užitak

Vaš partner/ica ne smije steći dojam da je prijedlog o uvođenju seksualnih igrački u krevet suptilna kritika seksualnog života, niti da to predlažete jer Vam je u krevetu dosadno. Takav pristup mogao bi utjecati na to da se druga strana osjeća nesigurno

Upravo suprotno!

Recite partneru/ici kako uživate u seks s njim/njom, te kako ga/ju želite još više istražiti. Kažite mu/joj da Vas uzbuđuju stvari koje biste zajednički mogli otkriti, a za koje prije niste znali da Vam mogu pojačati seksualnu energiju.

Uvjerite ih da igračke mogu biti zabavne jer one to uistinu i jesu.

Razgovarajte o igračkama

Ako Vaš partner/ica ne reagira oduševljeno na prvu, nemojte ništa forsirati. Probajte kroz razgovor doznati što stoji iza takvog stava (strah ili nesigurnost), a zatim popričati i o tim problemima.

Pitanje seksa je delikatno, a pritom svaka osoba u krevet ulazi sa svojim željama, potrebama, ali i potencijalnim strahovima koje vuče iz prijašnjih odnosa.

Zajedno potražite igračke

Predložite svom partneru zajedničku potragu za novitetima u Vašoj spavaćoj sobi.

Razgovarajte o tome koje igračke uzbuđuju Vas, a koje njih.

Sugerirajte im da zajedno odete u sex shop kako bi pronašli nešto za sebe. Odlazak u trgovinu, prije svega, može biti jako zabavno iskustvo!

U slučaju da je netko od vas sramežljiv i ima problem s odlaskom u sex shop, igračke možete potražiti i na internetu. Nađite kompromis oko igračke za koju i jedan i drugi smatrate da bi bila odličan “starter”.

Samo opušteno

Jednom kada ste odabrali svoju prvu zajedničku seksualnu igračku, slijedi vrijeme za otkrivanje novih užitaka.

Krenite polako i svakako dajte do znanja partneru/ici ako Vam nešto ne smeta. Dajte mu/njoj do znanja ako Vam nešto odgovara i ne ustručavajte se reći svoje želje. Svakako proučite i koja su uputstva za uporabu igračke kako bi maksimizirali svoj užitak.

Za kraj, budite opušteni. Eksperimenti mogu biti zanimljivi ukoliko su obje strane otvorene i znatiželjne. Seks, osim što treba biti otvoren i slobodan, treba biti i zabavan.

Zbog toga, ako Vam se i dogodi neka neugodna situacija, reagirajte na nju – smijehom!

Leave a Comment

Your email address will not be published.